Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість» — третій податковий документ, підписаний Президентом. Його мета — припинення зловживання з ПДВ та незаконного відшкодування цього податку. Про це розповів у ході брифінгу заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров доповів, що електронна система адміністрування ПДВ працює у звичайному режимі вже місяць. За цей час зареєстровано 20 мільйонів податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 58 мільярдів гривень та понад 60 тисяч митних декларацій на суму ПДВ 11 мільярдів гривень. Також поповнено ПДВ рахунки на суму 10,5 мільярда гривень.

«Переваги відчують сільгоспвиробники, постачальники комунальних послуг та інші галузі підприємницької діяльності. Із 1 серпня підприємці запрацюють за новим удосконаленим законодавством», — цитує слова голови ДФС його прес-служба. У найближчій перспективі відомство планує повністю електронізувати систему оподаткування.