ТЕХНОЛОГІЇ. Постачальники екранних матриць для мобільної техніки Apple вже почали масове виробництво панелей за технологією in-cell, передає ТСН з посиланням на The Wall Street Journal.

У ній датчики дотиків інтегровані безпосередньо в екран, а не накладені поверх нього. Таким екранам не потрібен додатковий прошарок сенсора-дигитайзера, що перетворює дотики пальців на команди пристрою.

Серед головних переваг нової технології те, що вона дозволяє зменшити товщину дисплейного модуля як мінімум на півміліметра. Крім того, підвищується якість зображення.

Разом з іншими удосконаленнями, які Apple напевно внесла в дизайн свого популярного смартфона, нові екрани допоможуть зробити iPhone шостого покоління одним з найбільш тонких апаратів.

Випуском дисплеїв займаються японські Sharp і Japan Display Inc (СП Sony, Hitachi, Toshiba і INCJ), а також корейська LG.

iPhone 4, анонсований в 2010-му році, на момент старту продажів був найтоншим смартфоном на ринку (9,3 мм). iPhone 4S, випущений восени 2011-го, залишився тієї ж товщини.

На часі ж найтоншим смартфоном вважається апарат китайської компанії Oppo, Finder на Android 4.0.

Його товщина всього 6,65 мм. Друге і третє місця займають Huawei Ascend P1 (6,68 мм) і Motorola Droid RAZR (7,1 мм).

Очікується, що Apple представить новинку в жовтні цього року, однак деякі нетерплячі блогери вже стверджують, що анонс так званого «iPhone 5» відбудеться у серпні.

Очікується, що діагональ дисплея новинки буде 4 дюйми проти 3,5 дюймів у попередників, а на задній панелі буде використане не тільки скло, але й алюміній.

Днями стало відомо, що азіатські партнери каліфорнійської компанії вже почали збірку апаратів нової моделі.