У селищі Жовтневе Білопільського району на Сумщині за участі понад тисячі місцевих жителів та гостей з навколишніх населених пунктів урочисто відкрили новий сучасний стадіон футбольного клубу «Вікторія», споруджений на кошти місцевого однойменного господарства.

Як повідомив президент ФК генеральний директор агрофірми «Вікторія» Сергій Бондаренко, об’єкт споруджено в рекордно короткі терміни — за менш як 5 місяців. Споруда відповідає всім вимогам Федерації футболу України для стадіонів цього класу.  Зокрема, поле розміром 100х65 метрів оснащене системою зрошення та освітлення. Трибуни розраховані на 500 глядачів, обладнана бігова стометрова доріжка.

Стадіон у Жовтневому — один з найкращих на Сумщині. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

В окремій адміністративній будівлі — навчально-тренувальні класи, кімната для суддів, роздягальні, душові, санвузли тощо.

Наступного року агрофірма планує продовжити будівництво, а саме — облаштує тренувальне поле, волейбольний та дитячий майданчики.

З яскравою спортивною подією учасників свята привітали голова Сумської ОДА Микола Клочко, селищний голова Жовтневого Ігор Федина, віце-президент ФФУ Ігор Кочетов, представники районної влади, громадськості, духовенства. Вони побажали «Вікторії» перемог на хлібних і спортивних полях.

Місцева футбольна команда створена 19 років тому. Тричі ставала чемпіоном району, а цього року вперше подала заявку на участь у чемпіонаті області та змаганнях на Кубок Сумщини.

На новому стадіоні  у день відкриття  «Вікторія» зіграла матч у рамках обласного чемпіонату з командою «Нафтовик-2» з Охтирки. І впевнено перемогла з рахунком 3:1.

За словами Сергія Бондаренка, на часі створення власної дитячо-юнацької спортивної школи, аби хлопці й дівчата набували досвіду і в майбутньому склали гідну зміну сьогоднішнім спортсменам.