У січні 2016 року Україна скоротила імпорт природного газу порівняно з торішнім аналогічним періодом більш ніж удвічі — до 0,915 мільярда кубометрів із 1,992 мільярда. За даними оператора вітчизняної ГТС держкомпанії «Укртрансгаз», у січні зі Словаччини імпортовано 0,834 мільярда кубометрів, з Угорщини — 0,043 мільярда і з Польщі — 0,038 мільярда кубометрів. Імпорту газу з Росії цього січня не було. Споживання блакитного палива першого місяця поточного року становило 5,251 мільярда кубометрів, що на 5%, або 0,286 мільярда кубів менше порівняно з минулим роком, повідомляє УНІАН.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, вартість імпортного природного газу для України з Європейського Союзу знизилася до 190 доларів за тисячу кубометрів, що дешевше, ніж пропозиція «Газпрому».

Завдяки проведеним у грудні-січні тендерам НАК «Нафтогаз України» до березня законтрактувала 1,7 мільярда кубометрів природного газу в п’яти європейських компаній за рахунок 300 мільйонів доларів кредитних коштів ЄБРР.