Голова Фонду державного майна України Ігор Білоус повідомив про наявність восьми потенційних покупців державних пакетів акцій «Хмельницькобленерго», «Миколаївобленерго», «Харківобленерго», «Тернопільобленерго», «Запоріжжяобленерго» і «Черкасиобленерго», зазначивши, що з ними вже підписано договори конфіденційності. Таку інформацію він оприлюднив на брифінгу, небезпідставно припустивши, що це не остаточна кількість потенційних претендентів.

Шість із восьми зацікавлених сторін є іноземними інвесторами, повідомляє УНІАН. «Зацікавленість буде більшою, якщо наші депутати проголосують закони про ринок електроенергії, про Національну комісію, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг», — вважає фахівець.

Приватизація обленерго розпочнеться восени поточного року: жовтень, листопад і грудень — трьома групами по дві компанії. У першій групі будуть держпакети «Тернопільобленерго» і «Хмельницькобленерго», у другій — «Харківобленерго» і «Миколаївобл?енерго», у третій — «Запоріжжяобленерго» і «Черкасиобленерго».