Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) визнала факти воєнної агресії Росії проти України. Про це заявляє прес-служба вітчизняного зовнішньополітичного відомства.

«У Міністерстві закордонних справ України вітають схвалення більшістю членів Парламентської асамблеї ОБСЄ двох важливих резолюцій, які засвідчили факт вчинення Російською Федерацією збройної агресії проти нашої держави й визнання міжнародним співтовариством протиправності утримання українських політичних в’язнів у РФ», — йдеться в коментарі МЗС щодо ухвалення згаданої резолюції ПА ОБСЄ про Україну.

Так, у резолюції про продовження очевидних, грубих і невиправних порушень Російською Федерацією міжнародних норм і принципів ОБСЄ закріплено визнання того, що дії РФ у Криму й на Донбасі є актами воєнної агресії проти України, повідомляє Укрінформ.

Крім того, в резолюції «Викрадені та незаконно утримувані громадяни України на території Російської Федерації» ОБСЄ закликала РФ негайно звільнити всіх українців, яких незаконно утримують в тамтешніх пенітенціарних закладах.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»