Українська Національна поліція, особливо патрульна служба, гідно пройшла перший етап становлення, вважає голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. За її словами, вперше в історії новітньої України ми побачили справжню довіру до поліції серед населення. «Суспільство спілкується з поліцією, і суспільство розуміє, що поліція — це організм, який мусить орієнтуватися на розуміння, на сервіс, на допомогу, а не лише на каральні функції», — цитує УНІАН слова Хатії Деканоїдзе.

Вона презентувала новий проект патрульної поліції України — Community policing. За її словами, він полягає в проведенні тренінгів серед працівників поліції для поліпшення навичок правоохоронців у спілкуванні з дітьми в школах. Голова Нацполіції переконана, що середні навчальні заклади у містах мають співпрацювати з патрульною поліцією. «Я закликаю всі школи Києва й інших міст налагодити таку співпрацю, а ми ініціюватимемо невеличкі проекти, тому що довіра до поліції починається з майбутнього покоління, з ось таких маленьких проектів, як у нас», — уточнила посадовець.

Хатія Деканоїдзе зазначила, що на сьогодні деякі школи, зокрема на Львівщині, Івано-Франківщині та в Києві, вже працюють у межах цього проекту.

Оксана КРАМАРЧУК
для «Урядового кур’єра»