Одного із загиблих в результаті авіакатастрофи Boeing-777 компанії «Малайзійські авіалінії» в Україні було знайдено з кисневою маскою на обличчі.

Про це заявив глава МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс, передає УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАРС.

«Навряд чи люди встигли помітити наближення ракети, але чи знаєте ви, що один із загиблих був знайдений з кисневою маскою на обличчі? Отже, у нього був час, щоб це зробити. Принаймні, ми не можемо виключати таку можливість», - сказав міністр.

Раніше вважалося, що всі люди, які перебували в літаку, загинули миттєво.

Як нагадує російське агентство, в попередній доповіді про причини падіння, опублікованій Радою з безпеки Нідерландів, ніякої інформації про кисневу маску не було. За даними організації, в Boeing-777 «потрапила безліч високозаряджених часток, які, видно, призвели до того, що літак розпався на частини в повітрі». За даними експертів, у такій ситуації люди, які перебували на борту, були в живих всього декілька секунд.

 Нагадаємо, пасажирський Boeing-777 компанії «Малайзійські авіалінії», що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала- Лумпур, розбився 17 липня в Донецькій області України. Всі 298 осіб, які були на борту, загинули.