У Вінниці презентували п’ять соціальних проектів, які покликані допомогти насамперед дітям шкіл-інтернатів, з малозабезпечених і багатодітних родин. Зауважимо, що добрі справи стали можливими завдяки милосердю краян. У благодійні скриньки «Одна копійка», розміщені в торговельних закладах, аптеках та установах міста, вони робили невелику пожертву.

Загалом на конкурс грантів «Атмосфера українських традицій» та «Світлі вчинки»,  який провів благодійний фонд «Подільська громада» в рамках тематичного фонду «Одна копійка», надійшло 26 заявок. За словами представника БФ «Подільська громада» Олени Данілової, це велика кількість і відрадно, що громада стає активною, бажає робити добрі справи. Заявки надходили від громадських організацій, бібліотек, комунальних підприємств, ініціативних груп тощо. Конкурсна комісія відібрала п’ять кращих.

Зауважимо, що всі проекти змістовні і цікаві для їх учасників. Це і проведення майстер-класу з виготовлення солодощів у соціальному центрі «Милосердя» в селищі Копайгород Барського району, збір іграшок, книжок, розмальовок, канцелярських товарів для дітей з сімей, які знаходяться у складних життєвих обставинах та проживають у Вінниці,  Ямпільському і Погребищенському районах, розучування українських обрядових пісень, танців та виготовлення оберегів і прикрас тощо.

Приміром, ініціативна група молоді Хмільника в рамках свого проекту «Добро породжує добро» проведе чотири благодійні акції. «Ми збиратимемо  одяг для малозабезпечених  та багатодітних родин; діти з малозабезпечених  сімей зможуть  навчитися робити іграшки та випікати печиво. Команди фотографуватимуть добрі вчинки, які вони зробили. А четверта акція — концерт багатодітних родин «Пісня — бумеранг добра», — розповів координатор проекту Андрій Бялківський.