Співробітники прокуратури Донецької області завершили розслідування і передали до суду обвинувальний акт стосовно семи членів озброєної банди, організатор якої торік у березні скоїв убивство працівника СБУ. «Слідчі прокуратури встановили, що у жовтні 2014 року житель міста Києва, який працює адвокатом, перебуваючи на території проведення АТО у Донецькій та Луганській областях, користуючись ситуацією, яка давала змогу придбати, зберігати та використовувати зброю, організував банду. До її складу увійшли жителі міста Дніпропетровська і області, які мали досвід бойових дій та поводження зі зброєю й вирішили маскуватися під співробітників охоронного підприємства», — повідомили в обласній прокуратурі.

У період з листопада 2014-го по березень 2015-го озброєна банда вчиняла зухвалі напади на магазини Донеччини та окремих громадян, а також викрадала транспортні засоби: тільки за попередніми підрахунками, заподіяні зловмисниками збитки сягають 1,5 мільйона гривень. Крім того, в місті Волноваха лиходії скоїли зухвале вбивство співробітника СБУ.  21 березня 2015 року лідер злочинного угруповання на прізвисько «Адвокат» та двоє його спільників, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів та перевірки відповідних документів. Коли на місце «перевірки» прибув працівник СБУ, правопорушники відібрали у нього службове посвідчення і табельну зброю — автомат АК-74У. Саме з цієї зброї «Адвокат» здійснив фатальний постріл у голову правоохоронця. Після вбивства підозрювані втекли з місця трагедії й намагалися заховатися далеко за межами Донеччини — лідера банди через тиждень затримали аж в Ужгороді. А невдовзі «вирахували» і заарештували всіх його спільників.

Дії правопорушників інкриміновані відразу за 11 статтями КК України, і відповідати їм доведеться за розбій, бандитизм, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, незаконне поводження зі зброєю і, звичайно, за умисне вбивство. Обвинувальний акт уже спрямовано до Волноваського районного суду Донецької області для розгляду по суті, й підозрюваним загрожує максимальне покарання — довічне ув’язнення.