Об’єднаний світ боротьби (UWW) за підсумками січневих турнірів оновив рейтинг в жіночій та вільній боротьбі.

Чемпіонка світу-2015 українка Оксана Гергель зберегла лідерство у ваговій категорії до 60 кг. Третьою в рейтингу ваги до 63 кг cтала чемпіонка світу-2014, бронзовий призер чемпіонату світу-2015 Юлія Ткач, повідомляє Укрінформ. У шести вагових категоріях з восьми до «двадцятки» найсильніших входять сім українок,  до «десятки» — чотири.

Вага 60 кг, на жаль, не олімпійська, та є категорія до 58 кг… Фото з сайту vk.com

У рейтингу вільної боротьби представлені п’ять українців: 61 кг — 5. Василь Шуптар; 86 кг — 10. Ібрагім Алдатов; 97 кг — 5. Павло Олійник, 9. Валерій Андрійцев; 125 кг — 18. Ален Засєєв.

Українська школа боротьби добре відома у світі, а перемоги наших спортсменів на олімпадах та світових першостях — найкраще тому свідчення. Саме тому борцівські федерації з усього світу вважають за потрібне в лютому відряджати свої команди до столиці України.

12—14 лютого 2016 року в Київському Палаці спорту відбудеться  ХХ Київський міжнародний турнір з трьох видів боротьби. Після дворічної перерви змагання пройдуть  в оновленому форматі — відтепер на столичних килимах змагатимуться не лише борці-вільники, а й представники греко-римського стилю.

З огляду на те, що 2016 рік — олімпійський, для багатьох команд турнір стане й репетицією ліцензійних змагань, у яких навесні будуть розіграні олімпійські путівки. До речі, команда Бразилії, — господарі цьогорічної Олімпіади — одна з перших підтвердила свою участь у Київському міжнародному турнірі.

Сьогодні українські команди вже очікують гостей з Ірану, Угорщини, Вірменії, Азербайджану, Венесуели, Гватемали, Іспанії, Ізраїлю, Німеччини, США, Великобританії, Алжиру. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»