ФУТБОЛ. Керманич збірної України Олег Блохін зізнався, хто з гравців турбує його перед Євро–2012 та розповів, якого головного болю додалося тренерському штабу, передає ТСН з посиланням на  Спорт-Експрес в Україні.

– З воротарями, взагалі, все ясно. Після дискваліфікації Рибки ми тільки й можемо, що розраховувати на Шовковського і Диканя і стежити за конкуренцією між Пятовим і Шустом в «Шахтарі». Що ж до лінії атаки, то там у нас, як був пробіл, так і залишився.

– Вас не турбує, що Андрій Воронін і Артем Мілевський у збірній розкрити свій потенціал в повній мірі не можуть вже досить давно?

– Турбує. І я збираюся про це з ними поговорити. Якщо так піде і далі, ці гравці ризикують опинитися поза заявки на чемпіонат Європи. Як я вже говорив раніше, на імена дивитися не будемо.

– Не було бажання викликати на збір Євгена Селезньова?

– Бажання було. Більше того, ми стежили за його грою і опиралися на думки очевидців – не тільки, між іншим, представників «Шахтаря». Дійшли до висновку, що на даний момент готовність Селезньова рівню збірної не відповідає.

– Як ви оцінюєте ситуацію з Артемом Федецьким?

– Що я можу сказати? Людина пропустила всі збори! Якщо врахувати, що він представляє дефіцитне для нас амплуа крайнього захисника, можу сказати, що головного болю у тренерського штабу додалося.

– Запрошення до збірної Хачеріді після відомого грудневого інциденту в матчі з «Маккабі» було поставлено вами під сумнів. Тим не менш, Євген – в обоймі.

– Перш за все, я спирався на відгуки про його поведінку на зборах. Вони була позитивними. Тим не менш, я прекрасно розумію, що неадекватних людей в складі нашої команди бути не повинно. Один такий випадок на Євро–2012 – і пиши пропало! Весь колектив не може страждати через дії однієї людини.

– Давно помічено, що з двох досить схожих за манерою старожилів «Таврії» – Сергія Назаренка і Максима Калініченка, ви завжди обираєте одного. І останнім часом – Назаренка

– Це не означає, що ми не стежимо за Калиниченком, Безусом та іншими хлопцями, які залучалися нами в минулому році. У заявці збірної опиниться 23 людини, і шанси бути в ній залишаються у багатьох.