Ліцензії для участі в Іграх  ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро здобули вже 149 українських спортсменів.  Вихідними олімпійські перепустки здобули борці, спортивні гімнасти, представники фехтування і настільного тенісу, повідомляє прес-служба НОК України.

Зокрема, останнім шансом здобути путівку до Ріо скористався чемпіон І Європейських ігор з фехтування на шаблях Андрій Ягодка, вигравши європейський зональний відбір в Празі (Чехія). Відзначимо, що раніше виступ на Олімпійських іграх собі гарантували відразу три українських фехтувальних команди: жіноча шабля, чоловіча та жіноча шпага.

На європейському олімпійському відборі з настільного тенісу у  шведському Гальмстаді Україна завоювала ліцензію в одиночному чоловічому розряді зусиллями Коу Лея. В травні буде опублікований остаточний список учасників парних та одиночних олімпійських змагань відповідно до світового рейтингу, тож українці мають шанси збільшити своє представництво на Іграх в Ріо.

А на європейському кваліфікаційному турнірі з боротьби, що відбувався в Сербії, володарями ліцензій стали вільники Андрій Квятковський (65 кг) і Ален Засєєв (125 кг), а також Оксана Гергель (58 кг) і Алла Черкасова (75 кг). Відтак в активі наших борців 9 з 18 можливих ліцензій. Попереду чергові кваліфікаційні турніри, перший з яких вже 22-24 квітня прийматиме столиця Монголії Улан-Батор.

У свою чергу, на змаганнях, що відбулися в Ріо-де-Жанейро,  командну олімпійську ліцензію виборола наша чоловіча гімнастична збірна. Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Сімянків, Андрій Сенічкін, Владислав Грико та Ілля Єгоров посіли друге місце з результатом 350,160 балів, поступившись лише 0,5 балів переможцям турніру німцям. Разом з тим, право представляти жіночу гімнастику в індивідуальних олімпійських змаганнях отримала Ангеліна Кисла.