Опалювальний сезон 2015—2016 років стартує без збоїв. Технічно все готове для цього. Таку інформацію озвучив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк в ході круглого столу «Сто днів до зими. Комунальна теплоенергетика. З теплом чи без тепла?»

Теплові підприємства, попри певні фінансові складнощі, продовжують готуватися до опалювального сезону. На 1 вересня вони готові майже на 90%. Із 21 073 котелень до зимового періоду підготовлено 18 530. З них реконструйовано 528, замінено 798 котлів, капітально відремонтовано 191. «Щодо теплових мереж, то замінено та проведено випробування 261 кілометра із 316. До зими підготовлено 4378 центральних теплопунктів із 5213», — уточнив фахівець.

Він також звернув увагу, що температурний режим у житлових помешканнях не знижуватиметься і залишиться на рівні 18 градусів. «Громадяни можуть скористатися програмою житлових субсидій. Якщо рахунок за теплопостачання в жовтні буде прийнятним, то за листопад він значно зросте. Додайте сюди плату за газ, воду, квартплату. Тобто населенню обов’язково потрібно оформлювати субсидії. Тим більше у бюджеті на це є фінанси», — зазначив Едуард Кругляк.

Прес-служба Мінрегіону нагадує, що програма житлових субсидій гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни їх вартості. Для отримання субсидії малозабезпечені сім’ї, які не можуть сплачувати за послуги в повному обсязі, мають право звернутися до органів соціального захисту населення.

Щоб отримати субсидію, слід подати 2 документи: заяву та декларацію. Їх можна надіслати поштою. В нових бланках документів знято всі можливі обмеження. А ще субсидія може перевищувати 50% суми рахунку за комунальні послуги.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»