У Чернівцях тріумфально пройшли благодійні концерти французького органіста і диригента Жана-Марі Леруа, спрямовані на допомогу українським бійцям, пораненим під час АТО.

— Торік я записав у вашому місті та в білгород-дністровському костелі диск органної музики різних епох, де звучить і сучасний твір українського композитора В’ячеслава Назарова, — розповідає маестро. — Виручені з його продажу кошти перераховано на лікування, зокрема протезування, військових, що воювали на сході України. Концертами напередодні Великодня хочу підтримати всіх українців у прагненні миру і свободи, бо я дуже люблю вашу країну. У себе на батьківщині Жан-Марі Леруа намагається пропагувати Україну, бере участь у всіх мітингах та демонстраціях на знак солідарності з українським народом.

Головний органіст паризького собору Нотр-Дам де Назарет, він уперше приїхав у нашу країну 2003 року в межах обміну з Київською музичною школою ім. М. Лисенка. Відтоді підтримує зв’язки з Україною. Товаришує з Мирославом Скориком, сприяє концертним обмінам музикантів України та Франції. Полюбляє виступати у Чернівцях, де є хороші органи.

Твори у виконанні Жана-Марі Леруа звучали в Залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії, а також у Малій Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста в дуеті з віолончелісткою з Києва випускницею Паризької консерваторії Анною Кузіною, яка грає у Симфонiчному академічному оркестрi Нацiональної фiлармонiї України.

Під час концертів маестро вбирався у вишиванку.  — Я хочу, щоб в усій Україні панувала радість. Саме це й намагаюся донести своєю музикою, — наголошує Жан-Марі Леруа.