Луганська облдержадміністрація пропонує Кабміну та ВР України відкоригувати нинішню модель оподаткування з урахуванням  проблематики регіону.

Насамперед ідеться про збереження спрощеної системи оподаткування, яка була в аграрному секторі. Про це на «круглому столі» на VI Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції у Сєверодонецьку повідомила перший заступник керівника обласної військово-цивільної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк.

За її словами, найуразливішими нині можна назвати великі підприємства, які бюджетоутворюючі для краю, але ситуація тут потребує великих капіталовкладень, тож треба мати додатковий ресурс, аби зменшити їм податковий тягар. Особливий акцент — на проблематиці приватного підприємницького сектору, малого та середнього бізнесу, програму підтримки якого зараз розробляють в ОДА.

Як вважають організатори заходу зі Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, щоб допомогти економіці краю, розв’язання проблем оподаткування слід шукати за допомогою різностороннього обговорення та наукових досліджень. Тому дуже важливо саме цей аспект ситуації на Луганщині перенести в законодавчу площину. Якщо ставити питання про прихід сюди інвесторів, розгортання нових виробництв і створення робочих місць, то такий формат можливий лише із особливою системою оподаткування. Потрібен такий алгоритм податкових преференцій для регіону, щоб він дав поштовх і силу бажаючим долучитися до розвитку  економіки Луганщини.