РОЗСЛІДУВАННЯ. Столична прокуратура почала розслідувати смерть оленя Давида в Київському зоопарку. Тим часом останній олень в колекції, самка, також важко захворіла і перебуває при смерті.

«Це останній олень Давида в колекції зоопарку ─ самка, вона зараз при смерті. Симптоми ті ж, що і при отруєнні щурячою отрутою. Можливо, її теж отруїли», ─ передає ТСН з посиланням на повідомлення одного із заступників директора зоопарку (ім’я не називають).

Офіційно про надзвичайну подію в зоопарку не повідомляють. Перший заступник директора Михайло Іванов сказав журналістам: «Я це не коментую».

Напередодні відвідувачі цілий день не бачили оленя у вольєрі, співробітники зоопарку кажуть, що оленя забрали подалі від відвідувачів.

Днями директор зоосаду Олексій Толстоухов підтвердив, що результати експертизи оленя Давида, який загинув у вересні, показали ─ тварину отруїли щурячою отрутою.

Нагадаємо, з 15 жовтня 2010 по 1 квітня 2011-го у Київському зоопарку загинули 62 тварини: 8 ссавців, 20 птахів і 34 безхребетних.

Крім того, Київський зоопарк був визнаний одним з п’яти найгірших зоопарків світу. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.