ПРИЗНАЧЕННЯ. Максим Луцький є достойною кандидатурою на посаду голови парламентського комітету з питань науки і освіти. Таку думку висловив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, передає УКРІНФОРМ.

«Луцький знає проблеми освіти зсередини, він має великий досвід не тільки викладацької роботи а й наукового менеджменту. Це молода і амбітна людина, яка здатна зважитися на ті зміни, котрі є неприйнятними для багатьох «консерваторів» від науки і освіти. Звичайно, його позиція щодо освітньої реформи може викликати критику, проте, як на мене, важливо, що ця позиція є. Освіта – не та сфера, де можуть прийматися кон’юнктурні рішення», – сказав він.

Володимир Семиноженко вважає, що час освітніх реформ «задля галочки» минув. «Сьогодні ми маємо чітко усвідомлювати, що будь-які зміни у сфері науки і освіти мають підпорядковуватися головному завданню – побудові інноваційної економіки, що дозволить Україні стати конкурентоспроможним суб’єктом міжнародних економічних об'єднань», – зауважив голова Держінформнауки.