АКТУАЛЬНО. З території Полтавської області днями вивезли перші тонни пестицидів та отрутохімікатів, яких тут зберігається майже 700 тонн. 

— Цю роботу виконали спеціалісти загону Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у Кіровоградській області, — повідомили у Полтавській обласній державній адміністрації.

Тільки з трьох складів у Котелевському районі, де розташовані потужні сільгосппідприємства, видалено понад 10 тонн «хімії», що вже непридатна для використання в аграрному виробництві. А таких складів на Полтавщині більш як сто.

«Зачистити» область від небезпечних для здоров’я речовин кіровоградські фахівці планують приблизно за два місяці. Решту отрутохімікатів з краю вивезуть, коли на це надійдуть кошти.

Згідно з інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайла Андрусенка, спеціалістів із Кіровоградщини запросили, бо полтавські рятувальники не мають ліцензії на проведення таких робіт. Утилізація однієї тонни отрутохімікатів коштуватиме бюджету майже 25 тис.грн. А знищувати отрутохімікати з Полтавщини будуть за кордоном. Інформація про це поки що не розголошується.