ПРЕЗЕНТАЦІЯ:

П'ятниця, вечір. Біля Палацу спорту ажіотаж - гамір та тиснява на центральному вході. А у залі майже немає вільних місць. Віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова зустріли оплесками. Після символічного перерізання стрічки та урочистого параду фігуристів випробувати лід виходять юні хокеїсти. Команди київського "Сокола" та донецьких "Ведмедів" грають два періоди по 10 хвилин, аж ось музика зустрічає професіоналів-фігуристів. Програма відкриття арени ніби підказує - в оновленому Палаці спорту акцент робитиметься на льодових видах, а за змаганнями зможуть спостерігати 6800 глядачів. Хоча, як стало відомо згодом, передбачено і концертний варіант з партером. У цьому разі зал вміщуватиме на 3 тис. глядачів більше.

Аби роздивитися величезне чотиристороннє табло з високою розподільчою здатністю йду на другий поверх. На ньому вже анонсують гру нашої хокейної збірної з Польщею. Поряд прапори Литви, Естонії, Великої Британії та Казахстану, які підказують пересічному - незабаром тут розпочнеться Чемпіонат світу з хокею у першому дивізіоні.

"Тепер Палац спорту готовий до змагань найвищого рівня", -акцентує увагу на брифінгу для журналістів віце-прем'єр Борис Колесніков. За його словами, ремонтні роботи тут розпочалися з минулорічного жовтня. Тож будівельникам вдалося у стислі терміни виконати усі вимоги регламенту проведення світової першості. Урядовець розповів, що під час реконструкції повністю переобладнано системи світла, вентиляції, кондиціонування та теплопостачання, встановлено сучасну протипожежну сигналізацію та систему димовидалення. А головне - у нас є новітня технологія приготування льоду. Та одна заувага - все це зроблено у рамках першої черги реконструкції, яка обійшлася у 96 млн грн.

За словами Бориса Колеснікова, незабаром на Палац спорту чекає друга черга оновлення: замінять застарілий фасад, покрівлю. Оновлять фойє, фастфуди, а санвузли відповідатимуть європейським якісним стандартам. І чекати цього недовго - усього до вересня.