За програмою «Відродимо у Рівному палац» на 2016 — 2018 роки планують відродити пам’ятку, згадка про яку сягає XV століття. Палац князів Любомирських тоді розташовувався  на місці нинішніх вулиць Замкова та 24 Серпня. Сьогодні геофізики переконують: фундаменти та підвали палацу, зруйновані під час Другої світової, збереглись, і їх потрібно рятувати.

— Нам треба було зробити це раніше, — каже заступник Рівненського міського голови Галина Кульчинська. 

— Після війни місце не було досліджено, не велося жодних розкопок. Запропонований проект цілком реальний до втілення завдяки фінансовій децентралізації.  Проект реконструкції палацу розрахований на три роки, у 2016-му на нього планують витратити з міського бюджету 400 тисяч гривень. За задумом авторів, після реконструкції основа палацу буде під землею, а над нею — прозоре накриття.

Також відтворять образ палацу у вигляді голограми. Знахідки, на які натраплять, обіцяють передати до обласного краєзнавчого музею. Свого часу, в 1481 році, замок (який тоді, щоправда, був дерев’яним) звела княгиня Марія Несвицька, яка здобула для Рівного магдебурзьке право. Князі ж Любомирські, що володіли містом з початку ХVII століття, звели його на місці дерев’яного, який згорів. Тож іще на початку ХХ століття місто мало свій палац.