У області прибуло полку обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів. Ним став «Господар» у селі Хоружівка Недригайлівського району. Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку Недригайлівської РДА Григорій Таранченко, підрозділ створено в межах міжнародної програми ЄС — ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Згідно з нею, «Господар» одержав суму, еквівалентну 25 тисячам американських доларів, ще по 75 тисяч гривень сплатили відповідно сільський бюджет та самі кооператори.

Спершу до кооперативу вступили 9 місцевих селян, а нині їх 15. Обравши керівником Миколу Момота, вони закупили трактор МТЗ, зернову  сівалку, культиватор, лущильник, обприскувач, обладнання для садіння та копання картоплі, роторну косарку, інший реманент. За словами Миколи Момота, «Господар» розраховує здобути прихильність місцевих селян завдяки помірним цінам на всі види послуг і насамперед за оранку городів. Передбачають, що вони будуть у 2—2,5 раза дешевшими, ніж у приватників.

Кооператори мають намір найближчим часом виграти ще один конкурс і на пільгових умовах придбати менш потужний трактор, щоб на польових роботах з більшою ефективністю використовувати техніку.

Нещодавно в Недригайлові створено ще один обслуговуючий кооператив, який також надаватиме комплекс послуг з обробітку землі та вирощування і збирання  врожаю. Тож тепер на Сумщині функціонують чотири обслуговуючих підрозділи, з яких два — у Глухівському районі.