Фото з архіву редакції.Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва у 2015 році  під час засідання у Держкомтелерадіо шляхом таємного голосування визначив і назвав імена переможців.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» ним став наш колега, власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» в Донецькій області Павло Кущ за пригодницьку повість «АБВ, або Операція «Ставкозавр», яка розповідає про пригоди сільських друзів-зірвиголів. Вона дихає тонким гумором, наповнена добротою, допомагає  не втрачати оптимізм і віру у перемогу добра над злом.  Розрахована книга на дітей молодшого і середнього шкільного віку,  видана журналом «Донбас» та  Національною спілкою письменників України.

Нам Павло добре відомий як колега-журналіст, для творчого стилю якого характерні блискуче знання української мови, бажання докопатися до істини під час підготовки кожного матеріалу, висока відповідальність як перед героями власних публікацій, так і перед не відомими йому читачами. У його матеріалах  пульсує жива думка, майстерно викладається зібраний матеріал.

Патріот України, він не зміг змиритися із приходом цинічного «русского міра» у його рідний Донецьк, з безчинствами і нищенням прав людини, які під прикриттям нібито під будівництвом квазі-держави творять нині проросійські сепаратисти та нащадки сумнозвісного «залізного Фелікса». І тому переїхав на підконтрольну українській владі територію.

А ще Павло Кущ — відомий письменник-сатирик, лауреат Літературної премії імені Остапа Вишні. Свідчить про його високий авторитет у колег те, що наш колега очолює Донецьку обласну організацію Національної спілки письменників України.

Редакція «Урядового кур’єра» вітає Павла і закликає: «Так, колего, тримати й надалі!»