СПРОЩЕННЯ. Відмова від обов’язкового застосування печаток в усіх сферах повинна полегшити не лише процедуру започаткування бізнесу, а й дасть змогу уникнути ряду проблем у його веденні. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи відповідний законопроект, ухвалений на останньому засіданні Кабінету Міністрів.

Пропонується перейти до добровільності використання печаток суб’єктами господарювання приватного права, що спростить і здешевить процедуру відкриття нового підприємства. А за останнім рейтингом «Легкості ведення бізнесу», складеним експертами Світового банку, Україна серед 183 країн посідає 118 місце.

«Тому це є черговим кроком до виправлення ситуації, адже поліпшення оцінки міжнародними експертами процедур започаткування та ведення бізнесу позитивно вплине на інвестиційну привабливість вітчизняної економіки», — заявив Андрій Клюєв.

Системні кроки уряду дали певний результат: загальний обсяг інвестицій в основний капітал у січні-червні 2011 року зріс майже на 16% проти падіння на 7,4% у січні-червні 2010 року, повідомляє прес-служба урядовця. 

Відмова від обов’язкового використання печаток дасть змогу уникнути зловживань, пов’язаних із легкістю їх підробок, що сьогодні часто використовується в рейдерстві та різних методах шахрайства. Відмова від обов’язкового застосування печаток та перехід до обов’язковості зазначення у документах лише особистого підпису, дасть змогу уникнути значної частини таких проблем.