КМІТЛИВІСТЬ. Першокласники вінницьких шкіл отримали у дарунок «Абетку юного пішохода», розроблену обласною Державтоінспекцією. Це  книга-розмальовка, в якій доступно для малечі викладено основні правила поведінки на дорогах.  Головний герой книжки  хлопчик-пішохід стикається з різними ситуаціями, наприклад, як перейти дорогу, вийшовши з громадського транспорту, як поводити себе на зупинці тощо.

Окрім виразних малюнків, книжка містить ігрові завдання для дітей та текстову інформацію для них і дорослих.  Ініціатором створення цього «підручника з Правил дорожнього руху» став начальник управління ДАІ в області полковник міліції Павло Солоненко.

Принагідно зауважимо, що 24 школи міста минулий навчальний рік закінчили без участі учнів в дорожньо-транспортних пригодах. Як повідомив начальник профілактики УДАІ в області Володимир Мотичко, задля запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму за кожним навчальним закладом закріплені співробітники Державтоінспекції. До 20 вересня під час Єдиних уроків з безпеки дорожнього руху у класах вони роздадуть усім першокласникам шкіл міста, а також шкіл-інтернатів області «Абетку юного пішохода».