У Переяславі-Хмельницькому під головуванням віце-прем’єр-міністра — міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з питань діяльності та розвитку Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав».

З доповідями виступили начальник управління охорони нерухомої культурної спадщини та заповідників Міністерства культури Яків Діхтяр, начальник управління музейної справи та культурних цінностей Міністерства культури Василь Рожко, генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олексій Лукашевич, Переяслав-Хмельницький міський голова Тарас Костін.

Основними питаннями, які порушували на нараді, були проблеми збереження фондів, поліпшення експозиції заповідника та перспективи його розвитку, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. Зокрема зростання чисельності відвідувачів, збільшення туристських потоків до заповідника як однієї з культурних перлин України.

«Переяслав цікавий як музей, заповідник і великий туристичний об’єкт, що може приваблювати велику кількість гостей, адже поряд — Київ. Багато туристів прагнуть побачити наш український світ, їм потрібні якісні послуги, і на це мають працювати всі співробітники заповідника», — вважає В’ячеслав Кириленко.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»