ОСВІТА. Перший раз у перший клас... у 76 років пішла Ханун Каїф Мохаммед із ОАЕ. Не виключено, що вона є найстарішою школяркою країни, передає УКРІНФОРМ з посиланням на газету «Емірейтс 24/7». 

Здобути освіту жителька містечка Хор Факкан (емірат Шарджа) мріяла з дитинства, однак у ті часи шкіл поблизу не було. А потім у житті Ханун з’явилися сім’я і діти. Лише зараз заповітне бажання поважної жительки ОАЕ, у якої 13 дітей та внуки, стало реальністю. Ханун Каїф Мохаммед відвідує місцевий освітній центр для дорослих «Джумана», де також навчаються її невістки. «Я пронесла свою мрію про навчання крізь довгі-довгі роки, поки вона, нарешті, не здійснилася», ─ ділиться радістю літня учениця. За словами Ахмеда Аль Мансурі, директора департаменту освіти емірату Шарджа, 76-річна Ханун ─ найстаріша громадянка ОАЕ, учень в школі емірату.

У ОАЕ є ще як мінімум дві учениці, вік яких перевищив 7 десятків років. У містечку Дібба аль Хусн освіту отримує ще одна «учениця у віці» ─ 72-річна Муфлех аль-Дахурі. Нещодавно вона завершила свій перший рік навчання в освітньому центрі для дорослих.

Жителька Дубаю Маріам Мубарак на базовій освіті зупинятися не має наміру. До 71-річчя вона успішно закінчила 4-річні курси навчання в ісламському культурному центрі ім. Принцеси Хайі бінт Хусейн. Тепер Маріам, мати дев’яти синів і бабуся 26 внуків, планує вступити до коледжу, щоб здійснити своє багаторічне бажання ─ стати вчителем арабської мови. Невтомна бабуся нарівні з арабською активно вивчає і англійську мову, щоб відповідати всім вимогам кваліфікованого вчителя. Чоловік і сини всіма силами підтримують Маріам Мубарак і не сумніваються, що одного разу вона стане вчителем ─ можливо, навіть найстарішим в ОАЕ.