ТЮЛЬПАНОВИЙ РАЙ. Чи ви бачили Петриківський розпис… тюльпанами? Така нагода є цими днями у киян і гостей столиці. Протягом двох тижнів (до 12 травня) на Дніпрових схилах  милуватиме око  виставка цих весняних квітів. 

Квіткова феєрія. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Різнобарвний тюльпановий килим розстелився на  3 тис. 200 м. кв. Над створенням композицій працювало понад 100 фахівців з десяти районів, а також ландшафтні дизайнери. Спеціалісти обирали найкращі цибулини тюльпанів голландської селекції. Всього використано 22 сорти. Кожен з них   цвіте у середньому від двох тижнів до місяця. Тож, аби  продовжити період цвітіння у композиції використано сорти ранніх, середньо-  та пізноквітучих вихідців із Нідерландів.

Любителі квітів мають нагоду  не лише помилуватися виставкою, а й придбати квіткові саджанці, відвідати майстер-класи флористики, ліплення, гончарного мистецтва і навіть татуажу.

Жінки і квіти: вічне питання «Хто гарніший?». Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Міська влада запевняє: цьогоріч  у Печерському ландшафтному парку за весняним святом естафету приймуть експозиції з літніх рослин, а опісля —  щорічний осінній бал хризантем.

Для любителів споглядати квіти під музичний супровід  щодня грає Київський муніципальний оркестр, а  завершальним акордом  періоду цвітіння тюльпанів  стане  яскраве вогняне шоу.

До речі, у червні виставку тюльпанів змінять на квіткові композиції до Євро-2012. Флористи обіцяють  зробити  квіткові м’ячі і квіткові фігури талісманів чемпіонату Славека та Славка.