Цієї події у селі Холонів, що в Горохівському районі на Волині, чекали 35 років. Саме стільки часу селянам, які десятиліттями водили своїх діток  до  перекособоченої хати на просілому фундаменті, довелося чекати приємної миті.  

На щастя, під час візиту в село навесні 2015-го це неподобство побачив голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Він і зумів «закрутити» роботу відповідних служб та будівельників так, що напередодні Нового року місцевий дошкільний заклад справив новосілля у збудованому «з нуля» приміщенні.

Такий швидкий темп будівництва був би неможливим, якби не фінансова підтримка народного депутата України Сергія Мартиняка. Саме він, поки тривали відповідні бюджетні процедури, і допоміг запустити новобудову.

На входини, крім очільника виконавчої влади краю, приїхали також голови Горохівської райдержадміністрації Любов Матвеєва та райради Тарас Щерблюк, гендиректор ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 537» Ігор Чорнуха та голова правління ПАТ Віктор Чорнуха, які безпосередньо опікувалися будовою, інші поважні гості.

Соціально важливий заклад обійшовся платникам податків у понад дев’ять мільйонів гривень. Але введення його не лише розв’яже руки молодим батькам, які працюють, а й суттєво поліпшить умови перебування тут малят та якість дошкільної підготовки.

— Триває війна, на що держава витрачає величезні ресурси. 151 волинянин не повернувся з поля бою. Вони віддали своє життя, аби на рідній землі відкривали садочки, школи, будували дороги й були мир та спокій, — зазначив у своєму виступі на святі Володимир Гунчик. —  Життя триває, й навіть у такі складні моменти потрібно думати про наше майбутнє — дітей. Днями у селі Житнівці Камінь-Каширського району відкриємо школу. До двох десятків квартир виділено сім’ям загиблих. Багато добрих справ робить громада Волині. І це вселяє упевненість, що все у нас буде добре!