На цьому наголосив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр в інтерв’ю телеканалу ZDF, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Те, що Росія там робить – підготовка анексії Криму, – є неприйнятним з точки зору міжнародного права», – казав глава МЗС.

Він укотре виступив з гострою критикою проведеного напередодні так званого референдуму щодо статусу Криму, який, за його словами, «суперечить Конституції України».

У понеділок, підкреслив керівник німецького МЗС, Євросоюз готується дати на це «чітку відповідь». «Під час засідання (Ради ЄС із закордонних справ. – Ред.) ми повинні будемо ухвалити рішення, які відобразять наше ставлення до цієї підготовки анексії Криму, зокрема йдеться і про запровадження санкцій», - зауважив Штайнмайєр.

Керівник німецької дипломатії попередив Москву про можливі політичні та економічні наслідки конфлікту для самої Росії. «Голосування в Раді Безпеки ООН показало, що Росія дедалі більше ізолюється, навіть її старі друзі – Китай – більше не на її боці, якщо йдеться про зміну кордонів», - зазначив він.

Водночас глава німецького МЗС закликав «не допустити подальшої ескалації конфлікту» та застеріг від військового протистояння між Росією та Україною. Зокрема, він наголосив на важливості негайної відправки на схід і південь України спостережної місії ОБСЄ.