Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Вночі, у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі підрозділи МВС провели операцію із локалізації банди нападників, які налічують близько 300 осіб», – звітує міністр МВС.

За його словами, після того, як військову частину нападники закидали запальними фугасами і «коктейлями Молотова» та відкрили вогонь по вартових – бійці національної гвардії відкрили вогоньу у відповідь.

Потім, згідно зі статутом, коли нападники знову пішли в атаку – «нацгвардій ці» вже стріляли на ураження.

«По тривозі були підняті всі підрозділи міліції МВС Маріуполя. Спільними зусиллями озброєної міліції та Нацгвардії – після короткого бою, банда нападників була розсіяна, в основному локалізована і роззброєна», – зазначає Арсен Аваков.

Він додає, що «враховуючи настільки агресивний напад на військову частину, групування МВС були підкріплені спецназом «Омега». Також на підмогу перекинуті вертольоти.

Зараз СБУ разом з міліцією документують факти.

Операція триває й досі. Спецпідрозділ МВС продовжує переслідування однієї з озброєних груп.

«Серед службовців МВС втрат немає. За попередніми даними серед нападників бойовиків 3 убитих, 13 поранених, 63 затриманих. Вилучено зброю. Засоби зв'язку і телефони російських операторів. Відбувається встановлення осіб затриманих нападників», підсумував міністр МВС.

В ніч на 17 квітня озброєні терористи намагались взяти штурмом військову частину у Маріуполі Донецькоїх області.

iPress.ua