ТЕМПИ. У Донецькій області поступово зростають обсяги промислового виробництва та експорту власної продукції. Зокрема порівняно з аналогічним періодом минулого року загальний обсяг промислової продукції зріс на 17,1%. Із січня по вересень підприємства області експортували власної продукції на суму понад 10 млрд дол. — на 40% більше, ніж за цей самий період 2010 року. Такі цифри нещодавно навів перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Сергій Дергунов.

Темпи виробництва, за словами фахівця, зросли на підприємствах майже всіх головних видів промисловості, окрім легкої. З помітним плюсом працюють металурги, шахтарі, будівельники, машинобудівники, енергетики, аграрії. А виробники металевих труб порівняно з 2009 роком узагалі збільшили випуск продукції вдвічі.

Тож не забарилися й передумови для підвищення розміру зарплат жителів області. Порівняно з минулим роком номінально платня зросла на 22,4%, а з урахуванням інфляції та сплати податків — на 10,7%. Приміром, у січні–серпні середній розмір заробітку становив 2 тис. 990 грн, а наприкінці літа зріс до 3 тис. 184 грн. Є прогноз, що на цьому рівні зарплати триматимуться до кінця осені, а у грудні мають зрости до 3 тис. 200 грн.