КОНТРАБАНДА. Днями на міжнародний автомобільний пункт пропуску «Сеньківка» до смуги спрощеного контролю - «зелений коридор» прибув мікроавтобус марки «Фольксваген» під керуванням мешканця Чернігівської області, що слідував разом з пасажиром з Російської Федерації до України.  

Під час здійснення прикордонного контролю було помічено знервовану поведінку водія і враховуючи аналіз та оцінку ризиків, з метою протидії можливому незаконному переміщенню через державний кордон заборонених речовин, матеріаліві предметів, старший зміни прикордонних нарядів ініціював проведення спільного поглибленого огляду.

Автомобіль перемістили до «червоного коридору», а водію та пасажиру запропонували заповнити митні декларації. Обидвазаявили про відсутність у них будь-яких предметів, що підлягають декларуванню та оподаткуванню. Але при здійсненні спільного митно-прикордонного огляду їх багажу у валізах, що знаходились в багажному відділенні автомобіля, було виявлено незадекларовані 412 мобільних телефонів марки «Аррle»,«HTC»,«Nokia» та аксесуарів до них. З’ясувалося, що 208 телефонів належали водію автомобіля і 204 – пасажиру.Сума оцінки контрабандних товарів склала 329600 гривень. Наразі відносно громадян порушено адміністративні справи, предмети правопорушення вилучені і зберігатимуться у митниці до винесення по справам рішення суду, -- повідомляють прес-служби Чернігівського прикордонного загону та Чернігівської митниці.