Безкомпромісністю означив старт свого перебування на посаді новопризначений голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль. Він зокрема звернувся до держслужбовців та працівників правоохоронних органів області, які перебували на керівних посадах за часів президентства Віктора Януковича, добровільно написати заяви про відставку.

Звернення адресоване  всім, хто перебував на керівних посадах: від обласної до районних державних адміністрацій, а також до управлінь лісового та мисливського господарств, Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області. Вимога про відставку стосується усіх без винятку, незалежно від того, хто формально звільняє з посад цих місцевих керівників, очільник облдержадміністрації чи центральні органи влади.

— Як голова адміністрації не допущу жодних затягувань, жодних винятків і жодних компромісів у цьому питанні. Звільнення з посад представників корупційної команди Януковича не моя примха і не полювання на відьом. Це вимога закарпатської громади, і її слід виконати невідкладно, — заявив Василь Губаль.

Керівник виконавчої гілки влади Закарпаття вважає такі дії самоочищенням держслужбовців. Це, на його думку, і буде справжньою люстрацією закарпатської влади, без очікування того, коли почне працювати ухвалений Верховною Радою закон про люстрацію.