КОНТРОЛЬ. Понад 95% роботодавців в Україні порушують трудове законодавство, а кожен п’ятий — платить працівникам нижче прожиткового мінімуму. Про це повідомляє прес-служба ДПС. 

«Порушення трудового законодавства виявлені майже на всіх перевірених підприємствах — понад 95%. Кожен п’ятий роботодавець сплачує зарплату нижчу від прожиткового мінімуму, ще більший відсоток підприємств видає гроші «в конвертах», ухиляючись від податків. Звідси, відповідно, недофінансування соціальних програм із місцевих бюджетів. Розірвати це замкнене коло — першочергове завдання податківців», — підкреслив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко.

Водночас він повідомив, що завдяки зусиллям податкових органів заборгованість із виплат заробітної плати з початку року скоротилася на 1,089 млрд грн. За результатами перевірок додатково нараховано 217 млн грн податку на доходи фізичних осіб. До прокуратури направлені 2 тис. матеріалів на підприємства, що мають довготривалі борги перед своїми працівниками.