2 грудня Міністерство фінансів готове запропонувати на розгляд уряду проект податкової реформи, покликаної значно спростити податкову систему і забезпечити прості, рівні, справедливі умови для всіх, полегшити адміністрування, отже, вона допоможе подолати корупцію та зменшити суб’єктивізм податкових органів.

«Ми всі хочемо якнайшвидше побачити економічне зростання і прискорення надходження інвестицій в Україну. Саме справедлива податкова реформа та збалансований бюджет — найкраща база для розвитку української економіки», — заявила міністр фінансів Наталія Яресько після зустрічі з представниками парламентської коаліції під головуванням Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

«Переконана, що, крім спрощення, поліпшення адміністрування податків і створення рівних умов для роботи в країні, податкова реформа має забезпечити більшу справедливість в оподаткуванні серед громадян. Ми не готові піти на систему оподаткування, яка зменшує податки для багатих і збільшує для бідних. Ми також виступаємо проти надання пільг для окремих видів бізнесу», — цитує слова урядовця прес-служба Міністерства фінансів.

За словами Наталії Яресько, політика очолюваного нею відомства спрямована на те, щоб підтримувати макроекономічну стабільність, якої вдалося досягти в результаті зусиль уряду, Президента, коаліції та Національного банку. Згадана реформа має відповідати цілям Міністерства фінансів та всього уряду, спрямованим на продовження ефективної співпраці з МВФ у межах програми Механізм розширеного фінансування, і отримання наступного траншу кредиту фонду. А також пов’язаних із ним кредитних гарантій від США та інших механізмів фінансової підтримки від міжнародних партнерів України. Запорука досягнення цієї мети — ухвалення у Верховній Раді збалансованого бюджету на наступний рік та податкової реформи, що дасть змогу створити справедливу податкову систему.

«Із поданням проекту податкової реформи сподіваємося на конструктивну роботу у Верховній Раді», — заявила Наталія Яресько.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»