На початку червня у харків’ян з’явилося кілька приводів для радості. Попри тривоги значної частини мешканців мегаполісу — пільговиків, котрі очікували введення в дію Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року, і не знали, чи зможуть вільно пересуватися містом, чи доведеться безвихідно сидіти вдома самітниками, міська влада залишила практично всі пільги на проїзд наземним транспортом та метро.

«У Харкові нічого не змінилося: хто як раніше їздив, так і продовжує їздити. Держава скасувала частину пільг, виходячи з того, що вони дублювалися. Тобто нерідко люди, які досягли пенсійного віку, одночасно були ветеранами праці, «дітьми війни», Героями Соціалістичної Праці, Героями Радянського Союзу, повними кавалерами ордена Слави, ордена Трудової Слави і т.д. Саме цим категоріям була скасована пільга. Але в той самий час для пенсіонерів за віком нічого не змінилося, тобто всі ці люди зберегли право на пільговий проїзд», — пояснює заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Він також заявив, що сьогодні, з соціальної точки зору, скасування цих пільг неприйнятне, і в місцевої влади позиція тут єдина. Нині також обговорюється питання про утримання рівня квартплат на колишніх позначках.

Питання про підвищення квартирної плати навіть не виноситиметься на розгляд виконкому Харківської міської ради. Заступникам міського голови та директорам департаментів, відповідальних за сферу комунального господарства, дано вказівку працювати в рамках існуючих тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій. Таке рішення ухвалене у зв’язку з тим, що через інфляцію та зростання цін багато харків’ян опинилися у важкій фінансовій ситуації.