ЮВІЛЕЙ 

Миколаївці відзначали 75-річчя  утворення області та день міста
 

Цьогорічні урочистості з нагоди дня міста Миколаєва збіглися з датою утворення Миколаївської області. 75-річчя області відзначили дійством на міському стадіоні «Омріяний край». Тут були представлені всі досягнення області, відбувся концерт за участі місцевих самодіяльних та професійних колективів, порадували миколаївців виступи запрошених зірок: Володимира Гришка, Джамали, Василя Зінкевича. Незважаючи на сильну зливу, яка ледве не зіпсувала святковий настрій, миколаївці не розходилися зі стадіону і дочекалися незабутніх феєрверків.

Основні події розгорнулися на центральній вулиці. Спочатку гостей зустрічали вихованці дитячих будинків творчості, які представили свої різноманітні таланти: від співочих та танцювальних до декоративно-прикладного мистецтва. Юні футболісти, фехтувальники, боксери, борці, художні гімнастки «змагалися» просто на очах численних глядачів.

На території «художнього» кварталу свою продукцію представили народні майстри. Вироби з металу та дерева, прикраси та посуд викликали великий інтерес миколаївців та гостей міста. А міський голова Володимир Чайка купив у юної майстрині браслет, який йому дуже сподобався, а потім їй його і подарував. Представляли свою культуру представники різних національностей багатонаціонального міста.  

Під час святкування відбулося багато приємних подій. Так, на Набережній відкрито пам’ятник «Лебедина вірність», біля якого вже залюбки фотографуються та призначають побачення молоді люди. У Каштановому сквері обладнаний безкоштовний доступ до Інтернету. Даний проект був реалізований громадською організацією за підтримки міського голови. Володимир Чайка пообіцяв  в наступному році підключити всі міські парки до Інтернету. Установка Wi-Fi в паркових зонах — звичайна світова практика. Миколаїв став п’ятим містом в Україні, який організував зону безкоштовного Wi-Fi-покриття для городян.

Ще один подарунок очікував миколаївську молодь. У парку Перемоги було відкрито перший в Миколаєві «Скейтпарк» (майданчик для занять сучасними вуличними, екстремальними видами спорту). На території майданчика постійно працюватимуть безкоштовні секції з таких дисциплін, як екстремальний велосипед ВМХ, роликові ковзани, скейтбординг, тріал, флетленд. Завершилися урочистості яскравим видовищним концертом на центральній площі за участі місцевих та українських зірок.