Нещодавно голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський урочисто відкрив Інформаційний офіс Представництва ЄС у приміщенні Вінницького національного технічного університету. «Мережа таких офісів в Україні — це мультиплікативна форма: інформація про ЄС і засіб комунікації громадян. Тут вони в режимі відеоконференції можуть обговорювати свої проблеми з жителями інших областей, де є наші офіси — Донецьком, Дніпропетровськом чи іншим містом», — прокоментував можливості центру голова європейської місії та зазначив, що європейська інтеграція України — це закладання основи, стратегія, яка буде на покоління. Посол високо оцінив напрацювання Вінницької області в євроінтеграційних питаннях, зазначивши, що регіон має офіційний офіс у Брюсселі, тож має можливість демонструвати свій потенціал євроспільноті.

Цього дня на базі вищеназваного університету відбулася Міжнародна конференція на тему: «Розвиток Єврорегіону «Дністер» як складової розвитку прикордонних територій України та Республіки Молдова». У вітальній промові голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан зазначив, що Україна послідовно реалізує принципи зовнішньої політики, спрямовані на тісну співпрацю з європейськими країнами. «Ми надаємо значну увагу розвитку міжрегіональних і міжнародних контактів. Одним з яскравих і позитивних прикладів міжнародної співпраці, яку здійснює область, є єврорегіон «Дністер». Ми обговорюємо Стратегію розвитку єврорегіону. Цей документ — складова частина загальної Стратегії регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року», — зауважив він.

Під час зустрічі з викладачами і студентами університету голова Місії ЄС в Україні Ян Томбінський підкреслив важливість технічної освіти для будівництва сучасного суспільства та наголосив, що Україна — європейська держава, і для ЄС важливо, щоб вона була сильною, стабільною і багатою. Він вручив відзнаки студентам вишу — переможцям міжнародного конкурсу веб-дизайну.