У Миколаївській області триває прийом заяв від охочих вступити до лав нової структури. Рішення про створення нової патрульної поліції позитивно сприйняли жителі регіону. Саме в Миколаєві міністр заявив про звільнення всіх співробітників ДАІ та оголосив про конкурсний набір до нової служби.

Прийом заяв від громадян, які мають бажання служити в оновленій правоохоронній структурі, триватиме три тижні. Але приймальна комісія вже зареєструвала понад 400 кандидатів у полісмени. Майже третину анкет заповнили нинішні міліціонери, які готові й надалі працювати задля забезпечення громадської безпеки. Потім кандидати складатимуть тести, іспити з фізичної підготовки та проходитимуть медичну комісію. Ті, хто покаже позитивні результати, пройде співбесіду, спочатку навчатимуться, а потім працюватимуть.

«Ми чекаємо на всіх, хто бажає служити та підтримувати правопорядок, — зазначила радник з МВС Хатія Деканоідзе. — На території Миколаївської області заплановано створення 40—50 екіпажів патрульної поліції, до складу увійдуть орієнтовно 400 працівників». Вона зауважила, що коли кандидати закінчать курс навчання, то в регіон приїдуть інспектори з Києва, аби допомогти новим працівникам. Представники міністерства зазначили, що взяти участь у конкурсі на заміщення посад у поліції зможуть всі охочі, зокрема й інспектори ДАІ, яких за висновком атестаційної комісії визнано придатними для подальшого несення служби.

Народний депутат України Тарас Кремінь переконаний, що майбутні поліцейські мають бути освіченими й знати державну мову. Тому пропонує майбутнім поліцейським свою допомогу — він залучить кращих мовознавців, культурологів, психологів, правників України задля опанування ними професії та вивчення української мови, а «заради цього, — зазначив народний депутат, — і сам готовий стати тренером з української мови виключно на громадських засадах».