ПЕРЕГОВОРИ. У процесі визволення громадян України, затриманих у Лівії, намітилися позитивні перспективи. Про це заявила  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова. Про це повідомляє прес-служба омбудсмана.

«Україна робить усе можливе для повернення додому з Лівії полонених співвітчизників. З ними встановлений постійний контакт, їм надана нагальна допомога і, головне, досягнуто взаєморозуміння із представниками Національної перехідної ради  Лівії  щодо якнайшвидшого повернення всіх затриманих громадян України на Батьківщину», ─ підкреслила Ніна Карпачова

Як відомо, триває провадження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової за зверненням родичів українських фахівців, які потрапили у полон в Лівії під час громадянської війни. За словами омбудсмана, останні події вселяють надію, що «наші співвітчизники найближчим часом зможуть обняти своїх рідних і близьких на українській землі».

Нагадаємо, що на початку вересня збройні формування Перехідної національної ради Лівії затримали більш як 20 громадян України за підозрою у військовому пособництві колишньому лідеру Джамахірії Муамару Каддафі.

5 вересня у МЗС повідомили, що затримані українці є цивільними особами. Зокрема, вони працювали за контрактом інженерами в одній з нафтовидобувних компаній. Серед затриманих є одна жінка.