З метою обмеження нелегального працевлаштування в країні Державна інспекція праці Республіки Польща не збирається надалі попереджати підприємства про можливі перевірки на виробництві. Про це повідомили в російській службі Польського радіо, передає «Преса України».

Держінспекція праці Польщі перегляне закони про проведення перевірок на фірмах. Відтепер у відомстві планують не попереджати про перевірки в компаніях сфери послуг, так як досі робилося в торгових і промислових компаніях. Раніше відомство діяло за законом, згідно з яким про перевірку потрібно було попередити за 7 днів до її проведення у фірмі.

«Обов'язок інформувати про майбутню перевірку — це курйоз. Інспектор, який отримував скарги від нелегального працевлаштованого працівника, замість того, щоб якомога швидше вирішити проблему, був змушений повідомляти про свій візит. Не дивно, що випадки нелегального працевлаштування вдавалося успішно приховувати», — прокоментувала це рішення представник Асоціації польських профспілок Веслава Тарновська.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла близько мільйона українських мігрантів. Пізніше з'ясувалося, що, ймовірно, Шидло сплутала поняття мігрант і біженець.