Депутати Полтавської обласної ради на черговій сесії одностайно вирішили запровадити нову нагороду — нагрудний знак «За вірність народу України» I та II ступенів. Її отримуватимуть за особливі заслуги військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, особи рядового, начальницького складу, працівники Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з надзвичайних ситуацій, бійці добровольчих батальйонів, військовослужбовці інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали (захищають) незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали чи беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи у місцях АТО у період її проведення, виявили героїзм, мужність і відвагу, високий патріотизм, дисциплінованість, вірність військовій присязі, виконуючи військовий обов’язок, досягли високих показників у бойовій і професійній підготовці, успішно керують підлеглими, зразково виконують інші обов’язки військової чи правоохоронної служби.

Також нагородять і волонтерів, які роблять вагомий внесок у підтримку Збройних сил України, правоохоронних органів, добровольчих батальйонів, за благодійну та громадську діяльність, спрямовану на захист державних інтересів України.

Нагрудний знак «За вірність народу України» вже офіційно зареєстровано. Виготовлятимуть нагороду коштом обласного бюджету.