Полтавці вже зараз обмірковують оздоровлення школярів улітку. Голова облдержадміністрації Валерій Головко підрахував, що середньостатистична полтавська родина готова витратити за путівку не більш як 700 гривень, хоч коштує вона в межах 3 тисяч. А якщо сім’я багатодітна?

Представники обласної влади вирішили з наступного року різницю в оплаті погашати коштом різних бюджетів: обласного, районних, сільських та за рахунок спонсорів. — Цього року в області оздоровлено понад 65,8 тисячі дітей віком від 7 до 17 років, а це 49% їх загальної кількості, на суму понад 50 мільйонів 357 тисяч гривень, — повідомила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Наталія Шкоденко.

За словами Валерія Головка, аналізувати слід з огляду на кількість дітей, які якісно відпочили та оздоровилися, а не на кількість коштів. «Гроші мають ходити за дитиною», — сказав він, доручив з’ясувати, скільки школярів потребують оздоровлення, і наголосив, що громади мають максимально залучати кошти на оздоровлення дітей пільгових категорій.