Бізнесмени Польщі готові вкладати гроші у будівництво нових інфраструктурних об’єктів України. Про це йшлося під час зустрічі  делегації польських підприємців із віце-прем’єр-міністром України Валерієм Вощевським, повідомляє прес-служба урядовця.

Зокрема польський бізнес хоче інвестувати близько 200 мільйонів доларів у будівництво метро на Троєщину в Києві. Йдеться передусім  про спорудження лінії метрополітену від станції «Подільська» до станції «Райдужна» завдовжки приблизно шість кілометрів із п’ятьма станціями. Термін реалізації проекту —  три роки.  Варто зауважити, що питання будівництва метро на Троєщину вперше було порушено 30 років тому, проте досі воно не  вирішене.

Нині на цьому житловому масиві проживає 450 тисяч людей. Беручи до уваги перспективну забудову, кількість населення може зрости ще на 120 тисяч.

«Україна втратила п’яту частину території та економіки, ми фактично перебуваємо у стані війни, і витрати на військовий блок постійно зростають», — зазначив під час бесіди із польськими партнерами Валерій Вощевський. Він наголосив, що європейські «інвестиції в інфраструктурні проекти — це підтримка України у дуже складний для неї період», і подякував інвесторам із Польщі.

 Наприкінці зустрічі сторони домовилися про додаткову зустріч, щоб обговорити умови кредитування проекту з будівництва метро в Києві польським банком.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»