ТОМАТНЕ ЛІКУВАННЯ. Відкрито ще одну корисну властивість помідорів, повідомляє delfi.ua. Регулярне вживання томатів в їжу сприяє захисту організму від тромбів у судинах та знижує ризик глибокого тромбозу, вважають шотландські вчені.

Дослідники провели експеримент, в якому взяли участь 200 добровольців, і встановили, що одна порція томатного соку сприяє зниженню щільності крові на 70%. Спеціалісти вважають, що вживання помідорів дає змогу знизити ризик не тільки тромбозів, а й інсультів, та інфарктів міокарда. Антитромбозними елементами є флавоніди, що містяться у помідорах. Необхідна для профілактики кількість флавонідів міститься приблизно у 6 свіжих помідорах.

Нагадаємо, група вчених з Університету Аделаїди не так давно опублікувала дослідження про те, що щоденне вживання помідорів дасть змогу знизити рівень холестерину та кров'яного тиску. На думку вчених, червоний пігмент томатів - ликопін - має антиоксидантні властивості, необхідні для здоров’я. Вчені рекомендували щодня випивати по 500 мілілітрів томатного соку або з’їдати по 50 грамів томатної пасти.

УКРІНФОРМ