Утричі зріс прибуток національного оператора поштового зв’язку у третьому кварталі 2015-го порівняно з аналогічним торішнім періодом. Поштовики заробили близько 14 мільйонів гривень, що вшестеро перевищило план.

«У 2015 році Укрпошта впровадила нові послуги для споживачів.  Вони мають чималий попит в українців і дають позитивні результати у вигляді зростання прибутків підприємства, — зазначає в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. — Наприклад з моменту запровадження Укрпоштою послуги «Консигнація» з естонською поштою вже майже 80 тисяч українців отримали свої замовлення».

Упровадження Укрпоштою нової послуги «Прискорена пошта» також має перші результати. Обсяги відправлень почали обраховувати тисячами на місяць, а мережа поштових відділень, що приймає відправлення, зросла до понад 300. Набирають популярності й доставки посилок e-commerce із Китаю. Із квітня, повідомили у відомстві, українці отримали 10 тисяч посилок із китайських Інтернет-магазинів.

У третьому кварталі підприємство сплатило податків, зборів, обов’язкових платежів на суму 308,4 мільйона гривень, зокрема до держбюджету — 64,8 мільйона.

Відділ новин «Урядового кур’єра»