Учора вранці біля польського міста Гарволіна сталася ДТП, у якій загинуло п’ятеро українських громадян. У зв’язку з цієї жахливою трагедією Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів термінову розмову з послом України в Польщі Андрієм Дещицею, повідомляє департамент інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ.

За інформацією посла, вчора вранці автобус, у якому перебували 49 осіб, потрапив у ДТП поблизу міста Гарволіна, на дорозі між Любліном і Варшавою. Троє осіб загинули на місці, а двоє померли в лікарні. Нині у медичних закладах Польщі перебувають 22 особи. Ті громадяни, які не потребують медичного втручання, залишилися у населеному пункті поблизу місця ДТП. Там перебуває також український консул, яка надає постраждалим консульську і юридичну допомогу. Андрій Дещиця зазначив, що відповідні польські служби дуже оперативно спрацювали для надання необхідної допомоги постраждалим українцям.

Арсеній Яценюк доручив з’ясувати всі можливості для надання потерпілим найнеобхіднішої допомоги спільно з польськими партнерами. Глава уряду висловив глибокі співчуття постраждалим та родинам загиблих у цій трагічній події.