Павло ЛАРІОНОВ
для «Урядового кур’єра»

Такий лейтмотив прозвучав на звітно-виборчій конференції Київської організації НСЖУ, що відбулася минулої п’ятниці в столичному Будинку кіно.

У нашому суспільстві постійно відбуваються складні процеси, пов’язані насамперед з боротьбою за владу, перерозподілом власності, фінансово-економічними кризами, балансуванням країни між впливовими державами тощо. В епіцентрі усіх подій постійно перебувають засоби масової інформації. Зокрема Києва і столичної області. Декларована владою свобода слова і невтручання в політику ЗМІ, на жаль, не завжди підтверджуються на практиці. Подекуди важко налагоджуються стосунки між керівництвом районних газет і місцевою владою. Особливо там, де журналісти викривають факти недолугої діяльності останньої.

Ці та інші проблемні питання не залишаються поза увагою Київської організації НСЖУ. Як повідомив у звітній доповіді її голова Михайло Сорока, обговорення взаємостосунків журналістів і влади відбулося на одному з останніх пленумів Спілки. Під час конструктивного діалогу з представниками влади міста й області особлива увага акцентувалася на розв’язанні невідкладних проблем діяльності місцевих ЗМІ, встановленню ділових взаємин.

Нести до людей слово правди за будь-яких умов, розвивати і поглиблювати кращі традиції, сформовані попередніми поколіннями журналістів, створювати й удосконалювати нові форми роботи, залучати до лав НСЖУ молоде поповнення — одне з головних завдань, визначених  учасниками конференції на наступний п’ятирічний період діяльності Спілки.

Головою Київської організації НСЖУ одноголосно обрано Михайла Михайловича Сороку (до речі, колишнього беззмінного протягом багатьох років головного редактора «Урядового кур’єра»). Секретарем — Аллу Миколаївну Малієнко.