Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Національної коаліції на підтримку євразійського єврейства (США). Було обговорено питання боротьби з антисемітизмом, зміцнення міжнаціонального миру в Україні, підтримки її євроінтеграційних прагнень і розвитку демократичних інститутів.

Арсеній Яценюк підкреслив, що утвердження толерантності та взаємоповаги у відносинах між громадянами України різного етнічного походження й релігійних переконань, так само, як і безкомпромісна боротьба з будь-якими проявами антисемітизму, расизму і ксенофобії, — однин із пріоритетів роботи уряду.

Особливу увагу було приділено підготовці до 75-річчя трагедії Бабиного Яру, яке відзначатимуть наступного року в Києві на міжнародному рівні. Прем’єр наголосив, що це трагедія всесвітнього масштабу, і пам’ять про неї має передаватися з покоління у покоління. Він розповів про концепцію відзначення, перебіг підготовки й запросив гостей взяти участь у меморіальних заходах, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Члени делегації високо оцінили зусилля уряду з недопущення розпалювання ворожнечі на національному грунті, його оперативну реакцію на провокації проти громадянської злагоди в країні та запевнили у підтримці перетворень у суспільно-політичній та економічній сферах нашої країни. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»